HomeHL-9Τραγωδία στην Άρβη: Στην Αλβανία η κηδεία του μικρού Νίκου που πνίγηκε

Τραγωδία στην Άρβη: Στην Αλβανία η κηδεία του μικρού Νίκου που πνίγηκε

Θρήνος για τον μαθητή της Α' δημοτικού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συγκλονισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία της Άρβης Ηρακλείου μετά τον τραγικό πνιγμό του μικρού Νίκου, νέες πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό φέρνουν στο φως συγκλονιστικές λεπτομέρειες.

Το σπίτι της οικογένειας του μαθητή της Α’ Δημοτικού βρίσκεται πολύ κοντά στη θάλασσα, γεγονός που επέτρεψε στο παιδί να φτάσει εύκολα στην ακτή. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο Νίκος παρασύρθηκε από τα ρεύματα και τελικά τραβήχτηκε στο λιμάνι, όπου και εντοπίστηκε από θαμώνες κάποιων καφέ.

Αρχικά, όσοι είδαν το σώμα του παιδιού νόμιζαν ότι επρόκειτο για σακούλα που επέπλεε στο νερό. Όταν συνειδητοποίησαν ότι πρόκειται για άνθρωπο, έσπευσαν αμέσως να προσφέρουν βοήθεια. Μάλιστα, αφού το παιδί το έβγαλαν από το νερό αμέσως χρησιμοποίησαν τον απινιδωτή του συλλόγου, αλλά μάταια. Το δραματικό περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 1:30 το μεσημέρι.

Παρά τις άμεσες προσπάθειες ανάνηψης από τους διασώστες του ΕΚΑΒ που έφτασαν στο σημείο, ο μικρός Νίκος δεν κατάφερε να επιβιώσει. Η οικογένεια του παιδιού, που κατάγεται από την Αλβανία, βρίσκεται σε βαθιά θλίψη και αντιμετωπίζει επιπλέον οικονομικές δυσκολίες για τη μεταφορά και την ταφή του παιδιού στη χώρα τους.

Σε μια συγκινητική κίνηση αλληλεγγύης, η κοινότητα της Άρβης διοργανώνει έρανο για να συγκεντρώσει τα απαραίτητα χρήματα για την ταφή του μικρού Νίκου στην Αλβανία. Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν ήδη ξεκινήσει να συνεισφέρουν, δείχνοντας έμπρακτα τη συμπαράστασή τους στην οικογένεια που πενθεί.

Σε ανάρτηση του πολιτιστικού συλλόγου γίνεται προσπάθεια για την ανεύρεση του ποσού για να γίνει η κηδεία του παιδιού στην Αλβανία.

politistikos

Τέλος, έχει διαταχθεί ιατροδικαστική εξέταση.

Το χρονικό της τραγωδίας

Μια τραγική είδηση συγκλόνισε το μεσημέρι του Σαββάτου 01/6 την τοπική κοινωνία της Άρβης Ηρακλείου, καθώς ένα αγοράκι μόλις 7 ετών πνίγηκε στη θάλασσα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του Cretapost, το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι, όταν το μικρό παιδί βρέθηκε αναίσθητο στη θάλασσα. To αγοράκι, μαθητής της πρώτης δημοτικού, αλβανικής καταγωγής, ξέφυγε από την προσοχή των γονιών του και βρέθηκε στη θάλασσα χωρίς επίβλεψη. Τα κύματα σχεδόν το «κατάπιαν» το παιδί και έχασε τις αισθήσεις του.

Άμεσα ειδοποιήθηκε το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), το οποίο έσπευσε στο σημείο με ασθενοφόρο.

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των διασωστών για ανάνηψη, το παιδί δυστυχώς δεν κατάφερε να σωθεί. Το πλήγμα για την οικογένεια και την τοπική κοινότητα είναι ανυπολόγιστο, καθώς όλοι είναι συγκλονισμένοι από την απώλεια της νεαρής ζωής.

Ο δήμαρχος Βιάννου κ. Μπαριτάκης ανέφερε στο Cretapost πως «το παιδί αγαπούσε πολύ τη θάλασσα και διέφυγε της προσοχής των γονιών του με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του» Σε σχετική ερώτηση για την παραλία ο δήμαρχος Βιάννου τόνισε πως η συγκεκριμένη παραλία δεν είναι οργανωμένη, οπότε δεν διαθέτει ναυαγοσώστη, ενώ είναι βραχώδης.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες οι γονείς βρέθηκαν στο αστυνομικό τμήμα και έδωσαν κατάθεση για το πώς συνέβη το περιστατικό.

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση