HomeHL-9Έδωσε ζωή μέσα από τον θάνατό της – Το «ευχαριστώ» του ΠΑΓΝΗ

Έδωσε ζωή μέσα από τον θάνατό της – Το «ευχαριστώ» του ΠΑΓΝΗ

Σε Ιταλία και Αθήνα τα όργανά της

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ζωή μέσα από τον θάνατό της έδωσε η 53χρονη γυναίκα από το Λασίθι που άφησε την τελευταία της πνοή στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Όπως έχει ήδη γράψει το cretapost, η 53χρονη μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ με τους γιατρούς να κρίνουν πως ήταν εγκεφαλικά νεκρή. Τότε η οικογένειά της αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά της.

Σήμερα τα ξημερώματα, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η λήψη των οργάνων με τα νεφρά να μεταφέρονται στην Αθήνα, το συκώτι στη Ρώμη ενώ οι κερατοειδείς έμειναν στο ΠΑΓΝΗ.

Με αφορμή τη νέα δωρεά οργάνων η διοίκηση του νοσοκομείου προχώρησε στην παρακάτω ανακοίνωση:

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η λήψη οργάνων που προσφέρθηκαν από 53χρονη δότρια, τα ξημερώματα της Παρασκευής 14/06/2024. Η δότρια νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του νοσοκομείου όπου και διαγνώστηκε ο εγκεφαλικός της θάνατος.

Η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, εκφράζει τα θερμότερα συλλυπητήρια στην οικογένεια της και ευχαριστεί για την μεγαλοψυχία της να προσφέρει ζωή, μέσα από τη δωρεά οργάνων, σε συνανθρώπους μας.

Ευχαριστεί επίσης το προσωπικό της ΜΕΘ, την Αναισθησιολογική κλινική, την ομάδα του Χειρουργείου για την άριστη συνεργασία και πραγματοποίηση όλων των διαδικασιών της δωρεάς οργάνων. Καθώς και τις Χειρουργικές ομάδες του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών Λαϊκού για την αφαίρεση των νεφρών, το Μεταμοσχευτικό Κέντρο της Ρώμης (Ιταλία) για την αφαίρεση του ήπατος και του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου για την αφαίρεση των κερατοειδών.

Ο γενικός συντονισμός έγινε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), της τοπικής συντονίστριας μεταμοσχεύσεων Ηρακλείου και της ομάδας συντονισμού μεταμοσχεύσεων του Νοσοκομείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση