HomeHL-9Creta Mafia: Πως δρούσε το κύκλωμα – Οι καταθέσεις και οι καταγγελίες

Creta Mafia: Πως δρούσε το κύκλωμα – Οι καταθέσεις και οι καταγγελίες

Στον εισαγγελέα οι «16»-Ένας αφέθηκε ελεύθερος-Πότε απολογούνται οι άλλοι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κράτος εν κράτει τα μέλη των τεσσάρων οικογενειών που συνελήφθησαν την Δευτέρα στην περιοχή της Κισσάμου μετά τη συντονισμένη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

Τρομοκρατούσαν τους κατοίκους της περιοχής, τους ανάγκαζαν να πουλούν τις περιουσίες τους σε εξευτελιστικές τιμές και όσοι δεν υπέκυπταν στους εκβιασμούς τους, τους ξυλοφόρτωναν σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν συμπεριληφθεί στον ογκωδέστατο φάκελο ο οποίος έχει ήδη διαβιβαστεί στον εισαγγελέα Χανίων.

Ήταν τέτοιο το μέγεθος των απειλών που οι τεχνικοί της ΔΕΔΗΕ έφτασαν στην περιοχή την Δευτέρα, μαζί με τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να κόψουν το ρεύμα από περιουσίες των συλληφθέντων καθώς ήταν απλήρωτοι εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, 7 παροχές έκοψαν οι τεχνικοί.

«Απόβαση» έκαναν και οι υπάλληλοι του ΟΠΕΚΕ για τη διασταύρωση των στοιχείων των κατηγορουμένων οι οποίοι λάμβαναν απίστευτα ποσά σε επιδοτήσεις.

Οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν τους δράστες που πυροβόλησαν και σκότωσαν σκύλο και τους επέβαλλαν το χρηματικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ.

Την ίδια ώρα στις ιδιοκτησίες τους εντοπίστηκαν 14 σκυλιά να ζουν σε βαρελόσπιτα με αλυσίδες και σε άθλιες συνθήκες και το διοικητικό πρόστικό που καλούνται να πληρώσουν ανέρχεται στα 31.600 ευρώ.

Μάλιστα εντοπίστηκε και ο δράστης της ληστείας ενός Φιλανδού τον οποίο γιοι της μίας εκ των 4 οικογενειών είχαν ληστέψει.

Πως δρούσε το κύκλωμα

Οι τέσσερις συμμορίες» μέλη, ισάριθμων οικογενειών, είχαν μοιράσει μεταξύ τους τις περιοχές.

Η κάθε οικογένεια λυμαίνονταν από μία περιοχή στην οποία οι απλοί πολίτες υπέφεραν.

Εκβίαζαν, προκαλούσαν φθορές στις περιουσίες τους και τους ανάγκαζαν να πουλούν τις περιουσίες τους για ένα κομμάτι ψωμί.

Μη αντέχοντας άλλο την κατάσταση αυτή, τα στόματα άρχιζαν να ανοίγουν σιγά – σιγά και όταν ανέλαβαν οι άνδρες του Οργανωμένου Εγκλήματος οι καταθέσεις ξεπέρασαν τις 60.

Στην αστυνομική επιχείρηση της Δευτέρας, μία από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει στην Κρήτη, συμμετείχαν περισσότεροι από 100 αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες του νησιού. Πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης και συμμετείχαν αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες, όπως το Τμήμα Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων, τα ΤΑΕ, και άλλες τοπικές μονάδες.

Απολογισμός Creta Mafia

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν 16 άτομα, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη 6 άτομα, εκ των οποίων 1 γυναίκα και 2 ανήλικοι. Οι κατηγορίες που τους βαραίνουν περιλαμβάνουν εγκληματική οργάνωση, εκβίαση, πρόκληση σωματικών βλαβών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βία κατά υπαλλήλων και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Στον εισαγγελέα οι «16»-Ένας αφέθηκε ελεύθερος-Πότε απολογούνται οι άλλοι

Το κατώφλι του εισαγγελέα Χανίων πέρασαν αργά το μεσημέρι τα 16 άτομα, που κατηγορούνται για –κατά περίπτωση- εγκληματική οργάνωση, εκβίαση, πρόκληση σωματικών βλαβών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βία κατά των υπαλλήλων και για παράβαση των νόμου για τα όπλα, καθώς και για παραβάσεις της Αστυνομικής Διάταξης περί Ζωοκλοπής.

Η μεταφορά τους στα δικαστήρια των Χανίων έγινε με κλούβες του Τμήματος Μεταγωγών ενώ χαρακτηριστικό του όγκου της δικογραφίας είναι το γεγονός ότι αυτή χρειάστηκε να μεταφερθεί μέσα σε κούτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost μετά από μια μαραθώνια διαδικασία, λίγο πριν τις 8 το βράδυ ολοκληρώθηκε η διαδικασία απαγγελιών κατηγοριών των 16 ατόμων όπου κατά περίπτωση φέρουν ποινικές διώξεις για αρκετά αδικήματα.

Στη συνέχεια οδηγήθηκαν στον ανακριτή όπου ο ένας εξ αυτών αφέθηκε ελεύθερος. Οι άλλοι 15 θα απολογηθούν με… δόσεις με τον έναν να παρουσιάζεται αύριο ενώπιον του ανακριτή. Οι υπόλοιποι αναμένεται να απολογηθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση