HomeHL-9Creta Mafia: Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες-Πέντε συνολικά άτομα στη φυλακή

Creta Mafia: Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες-Πέντε συνολικά άτομα στη φυλακή

9 άτομα ελεύθεροι με όρους-2 ελεύθεροι χωρίς όρους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετά από μαραθώνιες διαδικασίες ολοκληρώθηκε αργά χθες το βράδυ η δεύτερη δόση απολογιών των επτά ατόμων από τους 16 που συνελήφθησαν την Δευτέρα στην περιοχή της Κισσάμου μετά τη συντονισμένη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ..

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost το μεσημέρι της Τετάρτης οι 16 συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα όπου μετά από πολύωρη διαδικασία τους άσκησε ποινικές διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα για –κατά περίπτωση- εγκληματική οργάνωση, εκβίαση, πρόκληση σωματικών βλαβών, κλοπή, ληστεία φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βία κατά των υπαλλήλων και για παράβαση των νόμου για τα όπλα, καθώς και για παραβάσεις της Αστυνομικής Διάταξης περί Ζωοκλοπής.

Στη συνέχεια οδηγήθηκαν στον ανακριτή όπου ο ένας αφέθηκε ελεύθερος, ο ένας ζήτησε προθεσμία να απολογηθεί την Πέμπτη και οι άλλοι 14 θα απολογηθούν το Σαββατοκύριακο.

Την Πέμπτη οδηγείται στον ανακριτή ο 24χρονος όπου μετά την απολογία του αφήνεται ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Το Σάββατο  απολογήθηκαν 7 άτομα όπου με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αφήνονται τέσσερις ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και τρία άτομα οδηγούνται στη φυλακή.

Χθες οδηγήθηκαν στον Ανακριτή και οι υπόλοιποι 7 από τους οποίους οι δυο κρίθηκαν προφυλακιστέοι και οι άλλοι τέσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Υπενθυμίζεται ότι εν λόγω συμμορία δρούσε από το 2019 σε περιοχές των δήμων Κισσάμου, Σελίνου-Κανδάνου και Πλατανιά όπου τρομοκρατούσαν τους κατοίκους της περιοχής, τους ανάγκαζαν να πουλούν τις περιουσίες τους σε εξευτελιστικές τιμές και όσοι δεν υπέκυπταν στους εκβιασμούς τους, τους ξυλοφόρτωναν σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν συμπεριληφθεί στον ογκωδέστατο φάκελο ο οποίος έχει ήδη διαβιβαστεί στον εισαγγελέα Χανίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπολογιζόμενη οικονομική ζημιά που είχαν προκαλέσει υπερβαίνει το ποσό των  1.565.000 ευρώ.

Πως δρούσε το κύκλωμα

Οι τέσσερις συμμορίες» μέλη, ισάριθμων οικογενειών, είχαν μοιράσει μεταξύ τους τις περιοχές.

Η κάθε οικογένεια λυμαίνονταν από μία περιοχή στην οποία οι απλοί πολίτες υπέφεραν.

Εκβίαζαν, προκαλούσαν φθορές στις περιουσίες τους και τους ανάγκαζαν να πουλούν τις περιουσίες τους για ένα κομμάτι ψωμί.

Μη αντέχοντας άλλο την κατάσταση αυτή, τα στόματα άρχιζαν να ανοίγουν σιγά – σιγά και όταν ανέλαβαν οι άνδρες του Οργανωμένου Εγκλήματος οι καταθέσεις ξεπέρασαν τις 60.

Στην αστυνομική επιχείρηση της Δευτέρας, μία από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει στην Κρήτη, συμμετείχαν περισσότεροι από 100 αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες του νησιού. Πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης και συμμετείχαν αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες, όπως το Τμήμα Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων, τα ΤΑΕ, και άλλες τοπικές μονάδες.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν 16 άτομα, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη 6 άτομα, εκ των οποίων 1 γυναίκα και 2 ανήλικοι.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση