HomeHL-TOPΣε ύφεση η μεγάλη φωτιά στα Ακούμια Ρεθύμνου – «Ήχησε» το 112, σηκώθηκαν ελικόπτερα

Σε ύφεση η μεγάλη φωτιά στα Ακούμια Ρεθύμνου – «Ήχησε» το 112, σηκώθηκαν ελικόπτερα

Ολονύχτια η μάχη με τις φλόγες – Αντίπαλος οι ισχυροί άνεμοι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες στην περιοχή Ακούμια στο Ρέθυμνο με ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής να βρίσκεται στο σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η φωτιά ξέσπασε το βράδυ και πήρε γρήγορα διαστάσεις εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.


Άμεσα στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής που έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες ενώ στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν οχήματα του ΟΤΑ.

Φωτό από goodnet.gr
Φωτό από goodnet.gr

«Ήχησε» το 112

Λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα και ενώ η φωτιά εκτεινόταν στα δύο περίπου χιλιόμετρα «ήχησε» το 112 στους κατοίκους και επισκέπτες που βρίσκονται στις περιοχές Σαχτούρια, Κάτω Σαχτούρια, Άγιος Πεύλος, Αγία Παρασκευή, Τριόπετρα, Ακούμια, Μέλαμπες και Κρύα Βρύση. Το 112 τους ενημέρωνε για την μεγάλη φωτιά και τους προέτρεπε να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.

81027b78-aac1-4a7e-bcb7-421355c0277a

«Επιχειρούν» ελικόπτερα

Με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκαν δύο ελικόπτερα και ξεκίνησαν ρίψεις με νερό για να οριοθετηθεί η φωτιά.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του cretapost, αυτή τη στιγμή η εικόνα είναι καλύτερη με τη φωτιά να είναι σε ύφεση ωστόσο εξαιτίας των ισχυρών ανέμων υπάρχουν συχνές αναζοπυρώσεις.

Αυτή τη στιγμή στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 131 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων της 3ης ΕΜΟΔΕ, 28 οχήματα και 2 Ε/Π. Παράλληλα συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Φωτό από goodnet.gr
Φωτό από goodnet.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση