HomeHL-CultureThe Lion King: Η ζωή του Mufasa στη μεγάλη οθόνη-Video-

The Lion King: Η ζωή του Mufasa στη μεγάλη οθόνη-Video-

Μία ιστορία για τη φιλία, την αγάπη και την κληρονομιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τριάντα χρόνια μετά το ντεμπούτο της εμβληματικής ταινίας κινουμένων σχεδίων «Ο Βασιλιάς των Λιονταριών», η Disney επιστρέφει με μια νέα ταινία που ανατρέχει στη ζωή του Mufasa. Η ιστορία αφηγείται την προέλευση του Mufasa, τις φιλίες, τις σχέσεις και τα σημαντικά γεγονότα που τον οδήγησαν να γίνει βασιλιάς στην αφρικανική σαβάνα.

Σε σκηνοθεσία του Barry Jenkins, γνωστού από τα «Moonlight», «Aftersun» και «If Beale Street Could Talk», και με σενάριο του Jeff Nathanson, που είχε γράψει και το κείμενο της ταινίας του 2019, το «Mufasa: The Lion King» θα προσφέρει νέες διαστάσεις στην ιστορία, τιμώντας παράλληλα την κλασική κληρονομιά του πρωτότυπου.

THE LION KING

Το prequel της live-action ταινίας της Disney εξερευνά τα πρώτα χρόνια της ζωής του Mufasa, από το ορφανό κουτάβι που ήταν μέχρι την ανάδειξή του σ’ έναν από τους μεγαλύτερους βασιλιάδες στην αφρικανική σαβάνα και έναν από τους πιο εμβληματικούς χαρακτήρες στην ιστορία κινουμένων σχεδίων του κινηματογράφου. Αυτή η εκδοχή προσφέρει μια βαθύτερη κατανόηση του χαρακτήρα του και των σχέσεων που δημιουργήθηκαν μέσα στη σαβάνα, συμπεριλαμβανομένης της σχέσης του με τον αδελφό του, Taka, ο οποίος αργότερα γίνεται ο διάσημος ανταγωνιστής του, Scar.

Η αφήγηση της ιστορίας γίνεται μέσω αναδρομών που αφηγείται ο σοφός Rafiki στην Kiara, κόρη του Simba και της Nala, μ’ επιπλέον χιουμοριστικά σχόλια από τον Timon και τον Pumbaa. «Αυτό που θα μάθετε από την ιστορία είναι ότι ο Mufasa εξελίχθηκε χάρη στην οικογένεια και τους φίλους του» δήλωσε ο σκηνοθέτης Barry Jenkins στην έκθεση D23 Expo της Disney το 2022. «Βρήκα τον εαυτό μου σε αυτήν την ιστορία και σκέφτηκα: «Αυτή είναι πραγματικά μια όμορφη ιστορία που αξίζει να ειπωθεί»».

Λαμπερό καστ

Το «Mufasa: The Lion King» διαθέτει ένα λαμπερό καστ, με πολλούς ηθοποιούς να επιστρέφουν από την ταινία του 2019. Οι Donald Glover, Seth Rogen, Billy Eichner, John Kani και Beyonce θα επαναλάβουν τους ρόλους τους ως Simba, Pumbaa, Timon, Rafiki και Nala αντίστοιχα. Στην ομάδα προστίθενται νέα μέλη όπως ο Aaron Pierre ως νεαρός Mufasa, ο Kelvin Harrison Jr. ως νεαρός Scar, η Tiffany Boone ως Sarabi, ο Mads Mikkelsen ως Kiros, η Thandiwe Newton ως Eshe, ο Lennie James ως Obasi και η Blue Ivy, η οποία κάνει το κινηματογραφικό της ντεμπούτο ως Kiara.

Το Lion King επιστρέφει 30 χρόνια μετά

Το δίδυμο μητέρας – κόρης, Beyonce και Blue Ivy, προσθέτει μια μοναδική δυναμική στην ταινία. Η 12χρονη κοπέλα πρόσφατα εντάχθηκε ως backup dancer στην περιοδεία «Renaissance» της μητέρας της και εμφανίστηκε στο βραβευμένο με Grammy μουσικό βίντεο «Brown Skin Girl».

«Νιώθω ότι η Blue μεγάλωσε πολύ κατά τη διάρκεια αυτής της περιοδείας» δήλωσε ο σκηνοθέτης Barry Jenkins στο PEOPLE τον Απρίλιο του 2024. «Η ταινία αποτυπώνει μια στιγμή από τη ζωή τους, μια χρονοκάψουλα που νομίζω ότι είναι πραγματικά όμορφη. Και αυτό λειτούργησε απόλυτα για την ταινία».

Η μουσική ήταν πάντα αναπόσπαστο μέρος της σειράς κινουμένων σχεδίων «Ο Βασιλιάς των Λιονταριών», και οι θαυμαστές μπορούν ν’ αναμένουν πρωτότυπα κομμάτια από τον βραβευμένο συνθέτη Lin-Manuel Miranda, γνωστός για τη δουλειά του σε επιτυχίες του Μπρόντγουεϊ, όπως το «Hamilton» και σε άλλες ταινίες της Disney, όπως «Moana» και «Encanto».

«Ο Βασιλιάς των Λιονταριών έχει μια απίστευτη μουσική κληρονομιά, με συνθέσεις από μερικούς από τους πιο μεγάλους τραγουδοποιούς. Είμαι περήφανος που είμαι κομμάτι αυτής της κληρονομιάς» δήλωσε ο Miranda. «Ηταν μεγάλη χαρά να συνεργαστούμε με τον Barry Jenkins για να ζωντανέψουμε την ιστορία του Mufasa και ανυπομονούμε το κοινό ν’ απολαύσει αυτή την ταινία στους κινηματογράφους».

«Ενα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα»

Πριν από μερικές εβδομάδες, τα Walt Disney Studios κυκλοφόρησαν το πρώτο τρέιλερ για την ταινία. Το βίντεο ξεκινά με την αφήγηση του Rafiki, ενώ ένα μικρό λιοντάρι κοιτάζει το είδωλό του σε μια σταγόνα βροχής. Ο σοφός μπαμπουίνος παρουσιάζει τον Mufasa: «Γεννημένος χωρίς ίχνος ευγένειας στο αίμα του — ένα λιοντάρι που θ’ άλλαζε τη ζωή μας για πάντα».

Με φόντο τη φωνή της Lebo M στο αυθεντικό τραγούδι «Circle of Life», το τρέιλερ παρουσιάζει εικόνες με καμηλοπαρδάλεις, λιοντάρια, ελέφαντες και έναν νεαρό Mufasa να περιηγούνται στα απέραντα τοπία της αφρικανικής σαβάνας — καθώς και στιγμές από έναν λιγότερο τροπικό κόσμο με χιόνια και πάγους. Αν και η αφήγηση του Rafiki είναι η μόνη φωνή που ακούγεται στο τρέιλερ, τα πλάνα υποδεικνύουν μια πληθώρα δράσης και περιπέτειας στην επερχόμενη ταινία.

Ο Jenkins ανακοινώθηκε ως σκηνοθέτης της ταινίας το 2020 και σε δήλωσή του, στο Deadline, εκείνη την εποχή είπε: «Βοηθώντας την αδελφή μου να μεγαλώσει δύο μικρά αγόρια κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’90, μεγάλωσα με αυτούς τους χαρακτήρες». Και πρόσθεσε: «Η ευκαιρία που μου δίνεται να συνεργαστώ με τη Disney για την ανάπτυξη αυτής της υπέροχης ιστορίας για τη φιλία, την αγάπη και την κληρονομιά, ενώ παράλληλα μου δίνεται η δυνατότητα να προωθήσω το έργο μου που καταγράφει τις ζωές και τις ψυχές των ανθρώπων της αφρικανικής διασποράς είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα».

Το «Mufasa: The Lion King» θα κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 20 Δεκεμβρίου του 2024.

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση