HomeHL-9«Έσβησε» η 75χρονη που ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από τη θάλασσα

«Έσβησε» η 75χρονη που ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από τη θάλασσα

Διέφυγε τον κίνδυνο μία 27χρονη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Κρήτη έρχεται αντιμέτωπη με αυξημένη επικινδυνότητα στις θάλασσές της, καθώς δύο περιστατικά έκτακτης ανάγκης σημειώθηκαν τις τελευταίες ώρες.

Συγκεκριμένα, μια 75χρονη γυναίκα ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από τη θαλάσσια περιοχή της Σούδας Χανίων το απόγευμα της Δευτέρας.

Παρά τις άμεσες πρώτες βοήθειες και τη μεταφορά της στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων η γυναίκα κατέληξε το πρωί της Τετάρτης, αφήνοντας πίσω της θλίψη και ανησυχία. Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων έχει ξεκινήσει προανάκριση και έχει παραγγείλει νεκροψία-νεκροτομή για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου.

Παράλληλα, ένα ακόμη περιστατικό συνέβη στην περιοχή της Ανάληψης Χερσονήσου, όπου μια 27χρονη γυναίκα έχασε τις αισθήσεις της ενώ κολυμπούσε.

Η άμεση επέμβαση των παρευρισκόμενων και η παροχή πρώτων βοηθειών την έσωσαν, με την νεαρή να νοσηλεύεται πλέον στο ΠΑΓΝΗ, έχοντας ανακτήσει τις αισθήσεις της.

Τα περιστατικά αυτά υπογραμμίζουν την ανάγκη για αυξημένη προσοχή και τήρηση των κανόνων ασφαλείας κατά την κολύμβηση στις θάλασσες της Κρήτης.

Οι αρχές προτρέπουν τους λουόμενους να παραμένουν σε επιφυλακή και να αποφεύγουν τις επικίνδυνες περιοχές, ενώ οι ναυαγοσώστες και τα μέλη των υπηρεσιών διάσωσης είναι σε αυξημένη ετοιμότητα για να ανταποκριθούν σε οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη.

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση