HomeHL-TOPΣυναγερμός για πυρκαγιές στην Κρήτη: Σε κόκκινο συναγερμό η Περιφέρεια

Συναγερμός για πυρκαγιές στην Κρήτη: Σε κόκκινο συναγερμό η Περιφέρεια

Πολύ υψηλός κίνδυνος κατηγορίας 4 για σήμερα 01/7 - Αυστηρές προειδοποιήσεις προς τους πολίτες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, ο οποίος προβλέπει πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για σήμερα, Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024. Οι περιοχές που βρίσκονται σε αυτό το επίπεδο κινδύνου περιλαμβάνουν ολόκληρη την Περιφέρεια Κρήτης.

Ετοιμότητα και Προφυλάξεις

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ήδη ενημερώσει όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των περιοχών αυτών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα. Ο στόχος είναι να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών, προλαμβάνοντας έτσι καταστροφικές συνέπειες για τις τοπικές κοινότητες και το φυσικό περιβάλλον.

Οδηγίες για τους Πολίτες

Οι πολίτες καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια. Συγκεκριμένα, συνιστάται:

Αποφυγή καύσης ξερών χόρτων, κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού.

Αποφυγή χρήσης μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, όπως δισκοπρίονα και συσκευές συγκόλλησης.

Αποφυγή χρήσης υπαίθριων ψησταριών.

Αποφυγή καπνίσματος μελισσών.

Προσοχή στην απόρριψη αναμμένων τσιγάρων.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται αυστηρά η καύση των αγρών.

Τι να Κάνετε σε Περίπτωση Πυρκαγιάς

Σε περίπτωση που αντιληφθείτε πυρκαγιά, είναι ζωτικής σημασίας να ειδοποιήσετε αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr.

Με την καλοκαιρινή περίοδο να κορυφώνεται, η ευαισθητοποίηση και η υπευθυνότητα όλων μας είναι κρίσιμη για την προστασία της Κρήτης από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

240701_0

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση